Week 5
Deze week begon met de 2e wormenkuur. Ze zijn het er over eens dat het vies is maar ze hebben het braaf naar binnen gewerkt. Omdat Dante de pups nog zo vaak eten geeft hebben we de verhuizing naar de puppyren nog maar even uitgesteld omdat Dante nu makkelijker bij de pups kan komen. Ook 's nachts ligt Dante nog lekker bij de pups te slapen. Wel mogen de pups nu geregeld uit de kist, lekker rondrennen en nieuwe dingen ontdekken. Oke schoenen en veters zijn nu al favoriet, dus de nieuwe bazen zijn gewaarschuwd. Vlees en geweekte brokjes zijn nog steeds geen favoriet, maar om ons een plezier te doen eten ze er toch wel van. Ook water uit een bakje begint steeds lekkerder te smaken. We komen er wel! 

Week 4

De heren worden steeds handiger in het lopen en spelen. Ook blaffen en grommen wordt goed geoefend en beheersen ze al best goed. Dante voert nog steeds slagroom dus ook groeien gaat goed. Zo goed dat ze echt geen honger hebben dus een eerste poging om een beetje vlees te voeren werd beleefd maar beslist afgeslagen. Melk van mams is natuurlijk ook veel lekkerder! Dante is nog steeds zorgzaam en ligt nog regelmatig in de kist, ook om te slapen. Wat een verschil met de nesten van Hanne, die kon zich nauwelijks laten zien zonder aangevallen te worden door een stel hongerige piranha's. De eerste nieuwe bazen zijn op bezoek geweest, we hebben er vertrouwen in dat de heren goed terecht gaan komen. 

Week 3
Groeien was ook dé bezigheid van deze week. En proberen te lopen. Hoewel lopen nog wel een groot woord is, het is echt nog waggelen. Haico is een stevige kerel maar net wat leniger dan de heren Hidde en Hessel dus hij was het eerst op de been. Tot grote frustratie van Hidde, hij oefende zich suf maar zijn buikje zat toch een beetje in de weg. Dan kan hij echt mopperen als hem iets niet lukt. Hessel is de lokbroek van het stel, die zocht zijn broers al echt op om te gaan spelen. Daar komt echt geblaf en gegrom bij kijken dus af en toe is het een luidruchtig stel. Aan het einde van deze week wegen de heren allemaal al bijna 3 kg. Het worden dus al aardige binken.   

Week 2
In week 2 ging Dante gewoon door met het voeren van slagroom waardoor de gewichten al snel verdriedubbelden en zelfs vervierdubbelden. De heren nemen het er dan ook goed van en iets anders dan drinken en slapen kunnen ze nog niet. Dante was een beetje ziek, beginnende uierontsteking, dus heeft ze pijnstillers gekregen. Gelukkig knapte ze daarvan goed op en hebben de pups er niets van gemerkt. Aan het einde van week 2 gingen de oogjes open. Haico was hierin koploper en een dagje eerder dan zijn broertjes. Als de oogjes open zijn dan worden de snoetjes ineens een stuk echter, zo schattig. 

Week 1
De week begon met een boel slagroom (van Dante) en goed groeiende pups. Ook wel luxe natuurlijk als je 8 tepels kan delen met zijn vieren. Dante kwam de kist niet uit, we moesten haar de riem om doen om een plas te doen en dan snel weer terug. Ook eten en drinken kreeg ze in de kist anders was ze verhongerd denk ik. Een grote roze wolk dus... tot zondagmiddag. Toen spatte die roze wolk uiteen en de landing was erg hard. We vonden teefje Hiske namelijk dood in de kist. Je weet dat ze nog erg kwetsbaar zijn en dat dit kan gebeuren maar het was zo onverwachts allemaal. De schrik zat er daarna goed in en de volgende dagen bestonden vooral uit het checken van de heren. Gelukkig doen de heren het goed, ze groeien als kool (binnen een week de gewichten verdubbeld!) en het beginnen echte pupjes te worden. Op naar week 2... 

Bevalling
Dante is op woensdag 29 januari 2020 bevallen van 5 pups. Helaas is pupje nummer 4 (een bruinbont teefje) dood geboren, de overige 4 doen het gelukkig goed. Op dinsdagmorgen begon Dante onrustig te worden en ze heeft eigenlijk de hele dag binnen op haar dekbedje gelegen. In de nacht begon ze te spoken en 's morgens rond half 6 kwam er een plons vruchtwater naar buiten. Daarna begon langzaam de persweeën en rond 10.15 uur begon het echte werk. Het duurde een halfuur (het leek een halfjaar) en daar was pup nummer 1, een bruinbonte reu in een stuitligging. Vervolgens kwam er zo ongeveer ieder uur een pupje en rond half drie was het klaar. De vier overgebleven pups zijn 3 reuen (1x zwart, 2x bruinbont) en 1 zwart teefje. Ze hebben zich dus netjes aan de kleuren van pap en mam gehouden 🙂
De pups krijgen de volgende namen: teefje Hiske, zwarte reu Haico, bruinbonte reuen Hidde en Hessel. Als achternaam volgt dan onze kennelnaam: Van Meerlebroek.
Dante is een prima moeder die niet uit de kist te krijgen is, bij ieder piepje bezorgd is en goed voor haar kinders zorgt. De komende weken gaan we vooral genieten van het kleine grut! 

Dekking en dracht:
Dante is op 29 en 30 november 2019 gedekt en verwacht eind januari 2020 pups. De gelukkige vader is Bonje Kaay fan 't Ruumels Hiem, een hele lieve en knappe zwarte reu. Welke kleur de pups krijgen is nog een verrassing want Bonje vererft bont en bruin dus alle combinaties zijn mogelijk.

De eerste weken konden we weinig merken aan Dante. Ze was wat kribbiger tegen Pippe en ze vond haar brokken na 3 weken niet meer zo lekker, maar dit kon natuurlijk ook schijnzwangerschap zijn. Gelukkig zagen we 30 december op de echo 4 pupjes. De dierenarts denkt dat het een nestje van 4 gaat worden, maar misschien zitten er nog wel een aantal verstopt, we gaan het zien over een paar weken. 

Weegtabel:
Bij dekking november 2019: 27,2 kg
3-1-2020 5 weken drachtig: 29,4 kg
10-1-2020 6 weken drachtig: 30,6 kg
17-1-2020 7 weken drachtig: 31.9 kg
24-1-2020 8 weken drachtig: 33,5 kg


17 januari 2020: 
Dante is nu 7 weken drachtig en ze begint een aardig rond buikje te krijgen. Toch kan ze nog zelf in de auto springen. Dat is op zich al verbazingwekkend, normaal wil ze niet graag in de auto maar nu om te wegen gaat ze vrijwillig mee. Het zal wel komen omdat ze weet dat er bij de Welkoop koekjes te halen zijn bij de kassa. Ze vraagt er nog net niet om :) Maar ze is erg van de hapjes momenteel, ze zou de hele dag wel kunnen eten en is haantje de voorste als er iets lekkers te halen is. Gelukkig voor haar is dat best vaak, ze krijgt nu wat vaker te eten en dan in kleinere porties. Nog 2 weekjes te gaan....